Kattilalaakso I

Valokuituverkko rakennettu!

Tämä on osuuskunnan alkuperäinen kohdealue. Valokuituverkon toteutus tapahtui loppuvuonna 2016 ja liittymät kytkettiin alkuvuodesta 2017.

Kattilalaakso I -alue näkyy alla olevalla kartalla.


Klikkaamalla karttaa näet sen isompana.

Alue kattaa kadut: Rakentajaintie, Rakentajainkuja, Rakentajainrinne, Rakentajainmäki, Rakentajainpolku, Muuritie, Tervanpolttajantie, Tervanpolttajankuja, Tervanpolttajanpolku, Uunipolku, Uunimestarintie (osittain), Suotie


Hankkeen edistyminen

7.1.2017 - Vuodenvaihteen aikoihin suurin osa rakennetuista kuituyhteyksistä on nyt otettu käyttöön. Rakennusurakan jälkisiivous on vielä kesken, mutta nyt suurin osa voi jo nauttia salamannopeista sekä toimivista nettiyhteyksistä.

1.7.2016 - Valokuituverkon rakentaminen alkaa! Osuuskunta Kattilalaakson Valokuidut ja Soneran yhteinen valokuituhanke on siirtymässä rakentamisvaiheeseen. Soneran työurakoitsija Empower suorittaa verkonrakentamisen käytännön työt. Aluksi Empowerin Service Center sopii valokuituliittymäsopimuksen tehneiden kanssa ajankohdan tonttikatselmoinnille, jossa siis sovitaan kaapelien kaivuureitit asiakkaan tontilla ja sovitaan myös laitekoteloiden sijoituspaikat. Tonttikatselmointeja tehdään heinä-elokuun aikana. Lisäksi Empowerin suunnittelijat liikkuvat rakennettavalla alueella jo heinäkuun alusta lähtien ja heillä on mukanaan Empowerin henkilökortti tai päällä turvaliivi. Kaivuutyöt käynnistyvät elokuun aikana.

13.5.2016 - Sonera on tehnyt Kattilalaakson valokuituverkon rakentamispäätöksen! Valokuituverkon rakentaminen kaikille liittymäsopimuksen tehneille on nyt virallisesti vahvistettu. Verkon suunnittelu on jo aloitettu Soneralla ja hankkeemme etenee suunnitellusti. Rakentaminen alkaa näillä näkymin loppukesästä / alkusyksystä. Nyt olemme hoitaneet asiat kuntoon itse!

29.4.2016 - Keskiviikkona 27.4.2016 järjestimme liittymäsopimusten allekirjoitustilaisuuden Nöykkiön kirjastossa. Huomattava osuus alueemme asukkaista kävi allekirjoittamassa sopimuksen sekä tutustui valokuitutekniikkaan sekä palveluihin. Seuraavaksi keräämme sopimukset vielä niiltä, jotka eivät päässeet osallistumaan tilaisuuteen. Tämän jälkeen saamme vielä Soneran virallisen päätöksen valokuituverkon rakentamisesta.

1.4.2016 - Sonera on todennut, että kohdealueeltamme on saatu riittävästi alustavia sitoumuksia, jotta hanke voi edetä seuraavaan vaiheeseen. Seuraavassa vaiheessa tehdään sitovat sopimukset alustavien sitoumusten tehneiden kanssa. Tämän jälkeen alkaa varsinainen toteutustyö! Sitovien sopimusten tekemisestä ilmoitetaan mailitse kaikille alustavan sitoumuksen tehneille.

11.3.2016 - Kiinnostus valokuituliittymiin on ollut erittäin suuri. Rakentajaintiellä jo yli 60% on mukana hankkeessa. Myös Muuritieltä, Uunipolulta, Rakentajainkujalta, -rinteeltä, -mäeltä sekä -polulta on saatu paljon alustavia sitoumuksia, vaikka olemme vasta kiertäneet tiedottamassa hankkeesta.
Seuraavien viikkojen aikana tehostamme alustavien sitoumusten keräämistä. Me aktiiviset suhtaudumme jo erittäin positiivisesti siihen, että myös muilta kaduilta saadaan riittävä määrä mukaantulijoita.

19.2.2016 - Hanke on edennyt tiedotusvaiheeseen, alueella jaettu tiedote on nähtävillä täältä. Osuuskunnan edustajat kiertävät lähiviikkoina alueella, kertovat mistä on kyse ja vastaavat kysymyksiin. Halutessa voit jo nyt varmistaa valokuituliittymän saatavuus taloosi tekemällä omatoimisesti alustavan sitoumuksen (kts alla kohta Valokuituliittymän tilaus).

22.1.2016 - Hankkeemme saavutti tärkeän merkkipaalun perjantaina 22.1.2016 kun Osuuskunta Kattilalaakson valokuidut solmi kumppanuussopimuksen Soneran kanssa Kattilalaakson alueen valokuiduttamisesta. Kevään aikana tullaan käymään kohdealueen jokaisen asukkaan luona kertomassa mistä on kyse sekä vastaamaan kysymyksiin. Mikäli tavoiteaikataulu toteutuu rakennusurakka alkaisi kesän 2016 aikana ja toteutus olisi valmis alkuvuonna 2017.